Aankondiging implementatie 097-nummers

Door het dreigende tekort aan 06-nummers heeft de overheid besloten dat 06-nummers niet meer gebruikt mogen worden voor mobiele datatoepassingen. Hiervoor is een nieuwe 12-cijferige nummerreeks geïntroduceerd die begint met 097. Dit kan impact hebben op jouw klanten.

Welke bestaande klanten krijgen hiermee te maken?

Alle klanten die momenteel via FirmTel een Data Only simkaart afnemen. Hieraan hangt momenteel een 06-nummer en dat moet dus gewijzigd worden naar een 097-nummer.

Wij zullen van 3 t/m 7 oktober deze nummers gaan omzetten. Hierdoor kan er een tijdelijke onderbreking zijn van minder dan een uur voor de betreffende Data Only simkaart. Jouw klanten merken daar hoogstwaarschijnlijk niets van. Op het nummer na, verandert er namelijk verder niets.

Voor klanten die op hun simkaart zowel gebruik maken van spraak als data verandert er niets: hieraan blijft alleen een 06-nummer gekoppeld.

Wat verandert er voor jou als FirmTel Solution Partner?

Bij het aanmaken van een nieuw abonnement op een simkaart zal straks in de FirmTel-portal gekozen moeten worden tussen óf Data Only óf Mobile. Een Data Only simkaart krijgt dan automatisch een 097-nummer, wat niet gebeld kan worden. Een Mobile simkaart krijgt een 06-nummer toegewezen wat wel gebeld kan worden.

Het omzetten van een Data Only simkaart naar een Mobile simkaart, of andersom, is straks niet meer mogelijk. De oude simkaart moet in een dergelijk geval geblokkeerd worden en een nieuwe simkaart aangemaakt.

Gepland onderhoud

Om voorgaande wijzigingen te implementeren rollen wij zaterdag 1 oktober a.s. een nieuwe versie uit van onze portal (simmp.firmtel.nl). Hierdoor kan de portal voor langere tijd niet beschikbaar zijn.

De voortgang van het onderhoud en eventuele verstoringen zijn te volgen op: http://status.firmtel.nl.

FirmTel Service Desk

service@firmtel.nl

079-2047777