Click-to-call voor Windows

De meeste gebruikers kennen het probleem: je vindt een telefoonnummer op internet en moet het vervolgens alsnog zelf intoetsten om het te kunnen bellen. Met click-to-call is dit niet langer nodig. Click simpelweg op het telefoonnummer in de browser en Call!

Windows-gebruikers kunnen er via een paar eenvoudige stappen voor zorgen dat er een koppeling wordt gelegd tussen Windows-pc en het FirmTel-platform. Deze oplossing noemen we SIPTAPI.  Wanneer de koppeling tussen de pc en FirmTel is gelegd, kunnen gebruikers met een simpele click op een telefoonnummer (in een browser of bijvoorbeeld in Outlook) een gesprek opzetten.

Dit is wat er dan gebeurt:

  1. De gebruiker clickt op zijn Windows-pc op een telefoonnummer (de bestemming);
  2. Zijn telefoon gaat over;
  3. Hij neemt het gesprek aan en hoort dat verbinding wordt gemaakt met de bestemming;
  4. Het gesprek komt tot stand.

Dit werkt met vaste toestellen die zijn aangesloten op ons platform (zoals Yealink), maar ook met onze mobiele simkaarten. Gebruikers die over zowel FirmTel vast als mobiel beschikken, krijgen het gesprek aangeboden op beide apparaten.

SIPTAPI werkt verder met telefoonnummers op webpagina’s (zoals CRM- en ERP-systemen in de cloud), maar ook met lokale software zoals Microsoft Outlook.

Een uitgebreide beschrijving van hoe dit in te stellen vind je op: http://35.241.234.225/siptapi/